Proiectul de lege pentru modificarea Codului de procedură penală și civilă ce se referă la monitorizarea electronică a agresorilor de familie

În Parlamentul Republicii Moldova se discută unele modificări în Codul de procedură penală și Codul de procedură civilă ce se referă la monitorizarea electronică a agresorilor de familie.

Astfel se propune modificarea articolului 215/1 din Codul de procedură penală și articolului 278/7 din Codul de procedură civilă prin care măsurile de protecție asupra agresorilor de familie va fi aplicate în mod obligatoriu cu monitorizarea electronică, în modul prevăzut de lege.

În acest sens Victima sau, după caz, membrii familiei acesteia, pot purta un sistem electronic de supraveghere care să permită verificarea respectării obligației agresorului, exprimându-și acordul în formă scrisă.

în cazul aplicării monitorizării electronice, ordonanța de protecție este expediată imediat și organului de probațiune de la locul aflării bănuitului, învinuitului, inculpatului și a victimei.

În acest sens se propune și modificarea Codul de executare și a Legea nr. 45/2007 cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie.

138.2020-ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>